0876 556 557, 0876 110 204
ahf@caretime.bg

 

Ресурсен център за медико-социални грижи и услуги в дома

Рехабилитация

Зала за рехабилитация

медицинска рехабилитация при различни заболявания

кинезетерапия и физиотерапия

полезни съвети  

Всеки знае колко трудно е ежедневното транспортиране на трудно подвижен човек до център за рехабилитация. Рехабилитация след инсулт се прави най-добре в домашни условия. Болният е спокоен, защото е в дома си, сред своите близки, а след проведената рехабилитация той може да си легне и да почива в леглото си, вместо да изтърпи трудно и болезнено придвижване от рехабилитационния център до дома си. Всички рехабилитатори казват, че след масаж човек трябва да легне, да се завие и да се затопли в леглото си, за да има по-голям ефект от процедурите. Това може да се случи само ако човек е в дома си или в санаториум. Ако се наложи всеки ден да пътува по половин - един час до рехабилитационен център и след това същия път обратно, ефектът може дори да е отрицателен.

Тук опираме и до времето на хората, които трябва да придружават болния, за да не пропуска той своята рехабилитация. Ние, от мобилен хоспис, спестяваме това време на близките на болния като осигуряваме грижа за него през деня, а докато те работят, той е облечен, нахранен, има кой да му даде лекарствата и процедурите по раздвижване вървят по план. Всеки ден, опитен рехабилитатор посещава болния и изпълнява предписаните процедури. Много възрастни хора се нуждаят от рехабилитация, а това не е дейност, която може да се прави от всяка масажистка, завършила тримесечни курсове. Нашите рехабилитатори имат висока квалификация, подкрепена с валидни дипломи от реномирани учебни заведения. Те имат богат опит и професионализъм, което им помага да знаят от какво точно се нуждае всеки един пациент. Индивидуалният подход към болния, доверието в неговия персонален рехабилитатор са в основата на успеха от процедурите.
Обадете ни се и ние ще Ви посетим у дома - 0876 556564 - Стоян Стоев

Много болни след инсулт се променят коренно, не само като физическа подвижност, но и като характер. Те стават капризни, сприхави, общуването с тях е трудно. Добрите рехабилитатори имат своеобразен подход към тези болни, те успяват да установят контакт с тях, да спечелят доверието им, за да могат да извършат необходимите процедури. С напредъка на раздвижването на болните, те се променят - стават по-спокойни, повече се усмихват и общуването с тях се улеснява.

Специализирана рехабилитация след инсулт се прави не само с ръце. Има нужда и от специална апаратура, както и подходящи препарати за втриване в кожата. Това са уреди, които допринасят за стимулиране на мускулите и нервите и тонизират цялото тяло. Нашите рехабилитатори могат да осигурят необходимите за болния аксесоари и консумативи, за да има по-голям ефект от извършваната рехабилитация.

Възползвайте се от нашите предложения за посещение на персонален рехабилитатор в дома ви. С това ще спестите много време и нерви, а на болният - много дискомфорт от ежедневно пренасяне и траснпортиране до рехабилитационен център и обратно. Ние връщаме радостта от живота като постепенно възстановяваме подвижността на тялото след инсулт или друг здравословен проблем.

Физикланата и рехабилитационна медицина се прилагат  чрез използването  физикални средства за постигне на максимално функционално, социално и трудово възстановяване на болния! Основоното предимство отличаващо рехабилитационната медицина от  всички останали терапевтични методи ( медикаментозни терапии , хирургични интервенции и др.) са относително малките противопоказания и факта , че понякога е единствената алтернатива за лечение(поради лекарствена непоносимост например)
Целтите с които се прилага физио-рехабилитационно лечение са няколко:
Да се предотвратят евентуални усложнения на настъпило заболяване
Да се стопира прогресирането на болеста
Да осигури поддържащо лечение на болния, чрез многоетапно (клинично, амбулаторно, санаториално, домашно) приложение, като по този начин предотвратява инвалидизирането на болния и мобилизира всичките му функционални възможности
Да стимулира естествената имунна защита на организма, чрез ускоряване на оздравителните и възстановителни процеси във фазите на ремисия (при онко болни)
Основните възстановителни процедури са:
Кинезитерапия и рехабилитация
Естествени физикални фактори (балнео-, курорто-, водо- лечение)
Апаратна Физиотерапия

 

медицинска рехабилитация в дома за различни заболявания след преглед и изготвяне план за рехабилитация от наш специалист