0876 110 204
ahf@caretime.bg

 

Ресурсен център за медико-социални грижи и услуги в дома

Д-р Мариана Контева

Вътрешни Болести
Кардиология
Интервенционална кардиология
Инвазивна кардиология

Завършила е медицина през 1993 г. в МУ-София. Първата си специалност „Вътрешни болести” придобива през 1999 г., втората – „Кардиология” – през 2003 г. От 2004 г. придобива и специалност „Интервенционална кардиология”. Преминава специализация по „Инвазивна кардиология” в Шарлот, Северна Каролина, САЩ.

След завършването си постъпва в департамента по „Вътрешни болести” на УНСБАЛ „Св. Екатерина”. През 1994 г. се присъединява към департамента по „Клинична кардиология”, а през 2001 в Инвазивната лаборатория към Клиниката по кардиология в УНСБАЛ „Св. Екатерина”. В отделението по „Кардиология” на МБАЛ „Токуда Болница София” е от 2006 година до март 2011 г. От откриването на  кардио център „Понтика” е негов управител.

Д-р Контева е преминала специализирани курсове у нас по „Ендотелна дисфункция”, „Ултразвукова техника в клиничната кардиология”, „Сърдечна недостатъчност”, както и обучение по „Дирекционална-коронарна атеректомия” в Брюксел; курс по модерни методи в инвазивната кардиология в Вашингтон, САЩ. Преминала е специализация в болниците на Токушукай Япония. Участвала е в редица национални и международни научни семинари и конференции.

Член е на Европейското дружество по инвазивна и интервенционална кардиология, Националното дружество на инвазивните и интервенционалните кардиолози, националното дружество на кардиолозите и др.